Procesul meu

Procesul terapeutic începe cu decizia ta de a mă contacta. Indiferent de forma în care alegi să o faci, îți mulțumesc pentru încredere și te felicit pentru curaj. De aici și până la a lucra împreună mai sunt doar câteva aspecte pe care e nevoie să le cunoști. În felul acesta, poți șterge o parte din necunoscutul care te-ar putea speria în legătură cu decizia de a începe terapia.

Etape de lucru

Mai întâi de toate, va fi nevoie să avem o scurtă discuție telefonică pentru a ne asigura că-ți pot fi de folos și pentru a fixa câteva repere de ordin administrativ precum formatul întâlnirilor (online sau în Cabinet), felul lor (individuale sau de cuplu/familie) și data, respectiv ora la care ne putem vedea. Mai târziu, toate acestea se vor regăsi într-un contract pe care noi îl vom semna.

Prima întâlnire va fi una de cunoaștere, e gratuită și te încurajez ca în cadrul ei să fii cât poți de atent/ă la tine – te simți în siguranță? cum e interacțiunea cu mine? simți că aud, ascult și înțeleg povestea ta? În funcție de asta, decidem împreună dacă și în ce fel putem continua.

Rezultatele sunt în puterea ta, iar calea spre ele e colaborarea. Eu nu am rețete secrete, scurtături spre succes și nici pastile minune, dar știu că toate resursele există în tine deja și-mi pun priceperea la bătaie pentru ca împreună să le putem accesa.

Terapia funcționează atunci când ai răbdare cu ea. Nu poți îngrămădi o viață întreagă într-o oră și e bine de să știi de la început că-i așa.

Regula în ce privește frecvența cu care ne vom vedea o constituie întâlnirile săptămânale, dar o putem adapta plecând de la ritmul și nevoile tale.

Și nu în ultimul rând, decizia de a veni la terapie trebuie să fie a ta. Dacă vii trimis de altcineva, cel mai probabil o să-ți spun bancul cu bătrânica care nu voia, de fapt, să treacă strada, o să râdem împreună, dar nu vom putea lucra.